torsdag 16. oktober 2008

Helgetur Nordover til Fossefall + en dag i Brasil!







Saann, da var det paa tide med en tur ut av storbyen. Vi tok turen til Iguazú som ligger paa grensen til Brasil, en 20 timers busstur unna BA (heldigvis er bussene mye bedre enn i Norge!) Puerto Iguazú er i seg selv ikke en videre spennende by (alt er relativt da..) Men Iguazú fossefallene der er helt utrolige! Et must aa besoke naar man er i Argentina! Det bestaar av en rekke fossefall som baade befinner seg paa Argentinsk og Brasiliansk side! Det finns ikke ord, det maa bare ses!:) Saa lordagen gikk med til aa se fossefallene fra alle mulige kanter og vinkler, og noen av oss tok ogsaa en baat som kjorte inn i fossen! Naar kvelden kom ble det ogsaa tid for aa sjekke utelivet (den ene cluben...)pa Cuba Libre!

Neste dag var det meningen vi skulle se paa fossen enda litt mer...Fossen er fin, men det faar vare maate paa. Ikke minst er det litt slitsomt aa vare paa skikkelig turist tur med guide og 15min tissepauser..... Derfor bestemte meg, Hilde, Ida og Marlene oss for aa ta en tur til Brasil istedet. 6 kr for aa komme seg til Brasil er tross alt ikke allverdens. Noen Argentinere vi motte dagen for mente derimot at det ikke var vits til aa dra over til Brasil fordi det fantes ikke noe aa gjore der, det var mye kriminalitetet og stygt.... (Argentina og Brasil er ikke bestfriends...)Uansett vi SKULLE hvertfall til Brasil (et nytt land aa krysse av paa lista..) Vi ante egentlig ikke hva vi skulle der eller hva vi kunne gjore der, bare ta alt paa sparket. Naar vi kom fram var det forste vi gjorde aa kjope oss hver vaar kokosnott, mens vi trasket gjennom en zoologisk park med pappegoyer, aper,en geopard (eller leopard..) og diverse...,Etterpaa fant vi veien til et turistkontor faar aa finne ut noe vi kunne gjore...Nei, det var verken noe spennende vi kunne se eller gjore fortalte de oss, det meste var dessuten stengt siden det var sondag...Det endte hvertfall med at de stengte kontoret/butikken med skiltet "back in 40min", mens det egentlig burde staatt "stengt resten av dagen..."siden de aldri dro tilbake. De tok oss hvertfall med til et hostell hvor en kompis av dem jobbet for aa vise oss en tradisjonell Brasiliansk drink! Dagen ble defor tilbragt paa dette hostellet, mens vi koste oss i sola med drinker og etterhvert grillings!
Planen var deretter aa "svippe innom" Paraguay paa kvelden med disse guttene, men paa grunn av litt faar lite sovn natta för og en lang dag dro vi tilbake til Hotellet vaart i Argentina! Men da vi kom hjem var vi braatt ikke saa slitne lenger, saa da endte det med en bytur der istedet.



Ingen kommentarer: